torsdag 28 januari 2010

Hur återanvända barnens konstverk

Jag hör till den grupp av föräldrar som hade svårt att slänga barnens hantverk och måleriarbeten. Nästan varje dag när de kom tillbaka från förskolan och senare skolan, fick jag "en liten present", speciellt framtagen för mig. Och naturligtvis började jag spara och lägga undan konstverken i olika lådor. Men snart därefter insåg jag att vårt hem skulle drunkna i papper...

Med detta i åtanke, följer här några idéer för att ta hand om delar av barnens värdefulla konst utan att låta dem ta över ditt hem.

1. Rama in de bästa kreationerna. Barnens konst är i regel ganska levande, och ser bra ut inramad. Du kan även byta ut bilderna med jämna mellanrum.

2. Sätt ihop en bildbok. Låt barnen hjälpa till att välja bilder inom samma tema (djur, växter, ritningar av familj, etc.) och sätt ihop dem till en bok. Denna kan placeras på hyllan och avnjutas av hela familjen - eller ges som gåva till nära och kära.

3. Om det inte bär emot - klipp upp ritningarna för att använda som bokmärken (laminera dem, om du inte har något emot plast, och de kommer att hålla mycket lång tid.)

4. Tillverka några enkla pussel för barnen. Detta fungerar bäst om du limmar fast målningen/ritningen på en kartongskiva först. (Se till att limmet inte är giftig!). När limmet torkat, klipp upp bilden i enkla former.

5. Ytterligare ett annat bra sätt att bevara ditt barns konst är att skanna in den. På så sätt kan själva pappret återvinnas medan du fortfarande kan titta på konstverken när du vill.

Så, med lite kreativitet, lite organisation och fantasi, är det möjligt att behålla dessa målningar och ritningar utan att drunkna i papper. Och som alltid, kommer barnen bli glada och vår Planet tacksam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar