måndag 30 november 2009

Din guide till grön inslagning av julklappar


Om du vill vara miljövänlig så ska du definitivt inte bidra till den enorma högen av presentpapper som hamnar på soptippen. Så vad gör du?


Ett grönt sätt att slå in presenter är att återanvända det du redan har. Om du inte vill spendera pengar på en massa miljövänligt men nytt papper kan du istället använda dig av unika saker som du redan har hemma, och som på ett enkelt sätt kan omvandlas till roligt inslagningspapper, t.ex. de tecknade serierna i dagstidningen, färgstarka och unika sidor från olika veckotidningar eller varför inte gamla kartor.

Brunt eller enkelt vitare paketpapper kan helt förvandlas med hjälp av stämplar, färger, märkpennor, dekaler eller annat du kanske har hemma. Barn kan fingermåla och stämpla med sina händer på papperet. Far- och morföräldrar kommer garanterat att älska denna form av genuint inslagna klappar. Kartonger och papperspåsar blir lätt till presentpåsar och förpackningar, gärna färgsatta också de med märkpennor, färger kritor eller andra "konstnärliga" material som du har hemma.

Ett annat bra sätt att införa ett grönt perspektiv i presentinslagningen är att slå in en present med en annan. Ska ge bort en filt? Använd då filten för att slå in en annan julklapp och knyt ihop det hela med ett snyggt band. Slå in strumpor och underkläder med en tröja eller skjorta. På så sätt blir inslagningsmaterialet en present i sig och kastas inte bort.

Om du är händig med nål och tråd kan du tillverka ditt eget återanvunna inslagningsmaterial med hjälp av tyger och bitar du har. Av gamla jeans och t-shirts kan man även sy coola väskor och tygpåsar.

Det finns många sätt att slå in presenter ekologiskt. Det viktigaste är att du använder resurser miljömedvetet för att få en grönare Jul i år. De ovan föreslagna idéerna är bara några av många möjligheter till grön inslagning av julklappar. Tänk kreativt och du kommer säkert på kul och gröna sätt att slå in dina presenter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar