fredag 5 mars 2010

Kampanjen "Stop Toying Around!"

En koalition av fem europeiska ideella organisationer (från Österrike, Frankrike, Polen, Rumänien och Tjeckien) har återigen blottlagt den besvärliga frågan om arbetsförhållanden i den kinesiska leksaksindustrin. De har beslutat att gemensamt, och på ett modigt samt beslutsamt sätt agera och kritisera arbetsvillkoren i leksaksindustrin.

Enligt en opinionsundersökning som nyligen genomfördes av en fransk NGO, "Peuples SOLIDAIRES", är fransmän och andra europeer alltmer oroade över denna fråga och vill engagera sig, och agera för anständigare/drägligare arbetsvillkor i Kina leksaksfabriker.

Därför har dessa fem ideella organisationerna startat kampanjen "Stop-toying-around" i syfte att informera EUs medborgare, genom 9 teman (att lära sig och/eller komma ihåg) om konsekvenserna av den hänsynslösa leksaksmarknaden, i vilken en stor grupp av underbetalda och utsatta arbetstagare fortfarande verkar.

Kampanjen ger oss möjligheter till påverkan och att ställa frågan vilken plats leksaker har/skall ha i dagens samhälle samt i vår relation med våra barn, miljö och grundläggande mänskliga rättigheter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar